De Bakkerij

De hulp aan Leidenaren, zoals die vroeger begon, gaat door tot vandaag. De verhalen van het pannetje soep en de bedeling door de Diaconie zijn alom bekend. Maar als de Armenbakkerij sluit en als later de sociale wetgeving met zijn voorzieningen komt, wordt het stiller op de Oude Rijn. Wanneer dan tenslotte ook de graanpakhuizen leeg komen te staan is het tijd voor een nieuwe start.

In 1985 wordt er een begin gemaakt met Diaconaal Centrum De Bakkerij. In 1988 wordt, samen met studentenhuisvesting, een deel van de graanpakhuizen verbouwd tot woonruimte voor studenten. De ruimten aan de Haarlemmerstraat zijn al jarenlang verhuurd aan twee winkels.
 Voor meer info, ga naar: https://www.debakkerijleiden.nl/historie

Theater Toverlei 

Theater Toverlei, opgericht in 1976, is een amateurtoneelvereniging in Leiderdorp. Sinds 2010 is Toverlei hoofdgebruiker van het theater in de Sterrentuin aan de van Diepeningenlaan. Het theater biedt plaats aan vijfenzeventig bezoekers en heeft een eigen foyer, een ruime speelvloer en een uitgebreide technische inrichting.

Het Gebouw

het gebouw is gelegen in Leiden Noord, de locatie heeft een grote maatschappelijke rol, in het helpen en verbinden van de buurt, het gebouw is een vriend van amalyashy en zal enkele optredens hosten.