Leiden - 2021
Wat is Amalyashi?

Amalyashi is het eerste storytelling & theaterfestival in Leiden. Een uniek festival zoals nooit tevoren. Een nieuw avontuur en een nieuwe ervaring die zich voor het eerst afspeelt in de geweldige stad Leiden.

De verhalen zullen overal vandaan komen, we nemen je mee naar andere werelden en brengen nieuwe inspiratie.

Vijf dagen, drie locaties en maar liefst vijftig shows, allemaal voor plezier en vermaak. Je bent welkom om de vele toneelstukken en verhalen te komen bekijken, maar je bent ook welkom om als artiest het podium te betreden en je creativiteit aan het publiek te tonen. Als je vrijwilliger bent, dan ben je van harte welkom bij onze crew.

Wat betekent ‘Amalyashi’?

Het is een Bemba-woord, Bemba is de hoofdtaal in Zambia. Het betekent “veel verhalen”. Het eerste stuk, “Amal”, betekent “hoop” in het Arabisch.

Deze betekenissen zijn wat we zoeken van de festivals: veel verhalen om hoop te brengen.

Het doel:

Het is ons doel om ‘bruggen te bouwen’. We willen de samenleving van Leiden met elkaar verbinden. Niet alleen de mensen die op zoek zijn naar verbinding, maar ook diegenen die denken dat ze geen verbinding zoeken. Het vertellen van verhalen is tegenwoordig weer in opkomst: mensen zoeken naar de oude manieren van entertainment. Het beste van het vertellen van een verhaal is de directe impact: het is direct en rechtdoorzee.

Voor wie?

We geloven en staan erop dat het festival voor iedereen moet zijn: kinderen of ouders, autochtonen of immigranten, man of vrouw. Het moet voor iedereen zijn. Daarom vertellen we op speciale tijden ook verhalen speciaal voor kinderen en ouderen, met onderwerpen die de hele samenleving aangaan. Dit zal één van de belangrijkste boodschappen van het festival dienen, namelijk ‘mensen verbinden.’

EEN BEDANKJE AAN AL ONZE SUPPORTERS